[ad_1]
همچنین در منبع دیگری آمده است: «باید دانست که این نوع تخمه در یکی از روستاهای اطراف دماوند «جابان (Jaban) که همسایه غربی سربندان بوده و ساکنان آن نیز از نژاد کرمانج هستند، کشت می شود. درواقع نام اصلی آن «تخمه جابانی» است؛ اما تطور زبانی صورت گرفته در این واژه و قلب مصوت «آ» (a) به «و» (o)، آن را به صورت «جابونی» درآورده و پس از آن با تبدیل همخوان «ج» (j) به «ژ» (z) و «ب» (b) به «پ» (p) به دلیل نزدیکی واجگاه- به صورت نادرست «ژاپنی» درآمده است.
روش تهیه:
این هندوانه پس از کاشت به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرد:
۱٫ آن ها را برش داده و تخمه ها را از خود میوه جدا می کنند که کاری دشوار است.
از میوه آن به دلیل طعم و مزه اش مورد مصرف انسان ها نمی شود؛ اما درخوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد یا خشک شده و در کارهایی مانند کود صنعتی استفاده می شود.
[ad_2]