[ad_1]
بهترین و بدترین گوشت ها
بدترین ها: گوشت های فراوری شده مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، انواع ناگت ها و گوشت های پرچربی مانند گوشت گوسفند، جزو بدترین گوشت ها برای مبتلایان به دیابت هستند که می توانند خطر ابتلا به فشار خون و بیماری های قلبی را در آنها افزایش دهند.
بهترین و بدترین غلات
بدترین ها: غلات تصفیه شده یا آرد سفید که می توانند باعث مقاومت به انسولین و افزایش سطح قند خون شوند، جزو بدترین گزینه های غلات برای مبتلایان به دیابت هستند.
بهترین و بدترین لبنیات
بدترین ها: بهتر است این بیماران از مصرف لبنیات پرچرب و شیرکاکائوهای آماده که حاوی شکر افزوده هستند، اکیدا خودداری کنند. به علاوه، مصرف ماست های میوه ای هم به این افراد توصیه نمی شود.
بهترین و بدترین سبزی ها
بدترین ها: سبزی های نشاسته ای مانند ذرت، سیب زمینی و نخودفرنگی، گزینه های مناسبی برای مبتلایان به دیابت نیستند. زیرا کربوهیدرات نسبتا بالایی دارند و باید در رژیم غذایی این افراد محدود شوند.
بهترین و بدترین میوه ها
بدترین ها: میوه های خشک یا کمپوتی که قند بالاتری نسبت به میوه های تازه دارند، گزینه مناسبی برای مبتلایان به دیابت نیستند.
بهترین و بدترین چربی ها
بدترین ها: چربی های اشباع که باعث افزایش کلسترول بد خون می شوند، باید از برنامه غذایی این بیماران کنار گذاشته شوند. این چربی ها شامل چربی موجود در کره، پنیرهای پرچرب، غذاهای سرخ کردنی و روغن های جامد می شود.
بشقاب غذای دیابت
اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، باید بشقاب غذای خود را در هر وعده غذایی به ۳ قسمت تقسیم کنید. یک قسمت بشقاب باید ۵۰ درصد آن را در بر بگیرد و حاوی سبزی های تازه باشد. یک چهارم بشقاب یا ۲۵ درصد آن را باید پروتیین های سالم و مناسب برای شما تشکیل بدهد و یک چهارم باقی مانده هم باید به غلات سبوس دار اختصاص پیدا کند. مبتلایان به دیابت باید تا حدامکان، وعده های غذایی خود را در طول روز افزایش دهند و حجم غذای مصرفی در هر وعده را پایین بیاورند تا نوسانات قند خون، مشکلی برای آنها ایجاد نکند.
بهترین مکمل ها کدام اند؟
ویتامین های گروه B: ویتامین های B6 و B12 می توانند به حفظ و ارتقای قوای ذهنی و قدرت شناختی این بیماران کمک کنند و مانع ایجاد اختلال های روان شناختی در این افراد شوند. به علاوه، بیوتین موجود در مکمل های B- Complex هم برای بهبود متابولیسم در این افراد موثر است.
ویتامین C: ویتامین C باعث کاهش سطح سوربیتول در بدن مبتلایان به دیابت نوع ۲ می شود. سوربیتول، نوعی قند است که می تواند در سلول های خونی تجمع کند و باعث آسیب رسانی به سلول های چشمی، کلیوی و مغزی شود.
ویتامین D: مصرف ویتامین D باعث افزایش قدرت دفاعی بدن برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ در مقابل بیماری های ویروسی و باکتریایی می شود. از آنجایی که ابتلا به بیماری های عفونی، مخصوصا زخم پای دیابتی، بسیار جدی است، مصرف ویتامین D برای مبارزه با عوامل عفونی در بدن این بیماران اهمیت زیادی دارد.
ویتامین E: ویتامین E، نوعی آنتی اکسیدان محلول در چربی است که می تواند علاوه بر ایجاد تعادل در سطح قند خون، با رادیکال های آزاد موجود در عروق و اعصاب هم مبارزه کند.
منیزیم: مصرف مکمل منیزیم به عنوان یک ماده معدنی، علاوه بر افزایش انرژی این افراد، احتمال مقاومت به انسولین را در آنها کاهش می دهد.
دستور غذای دیابت در طب سنتی
دکتر غلامرضا کرد افشاری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران: در این مطلب، با چند پیشنهاد غذایی که می تواند باعث کاهش یا تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت شود، آشنا می شوید.
۲٫ خورش لوبیا کشاورزی: برای تهیه این خورش، ۱۰۰ گرم لوبیای کشاورزی یا لوبیای رشتی را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن به راحتی گرفته و به دو نیم تقسیم شود. سپس آن را با ۵ قاشق غذاخوری شوید خشک، یک پیاز متوسط رنده شده و مقدار کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و پس از افزودن مقداری آب به آن، روی حرارت ملایم قرار دهید تا لوبیاها بپزند و آب غذا کشیده شود. به جای شوید خشک می توانید از شوید تازه هم استفاده کنید.
۳٫ خورش زرشکیه: برای تهیه این خورش یک مرغ کوچک کامل را بشویید و شکم آن را خالی کنید. مرغ را به حالت عمودی قرار دهید تا آب شکم آن کاملا خالی شود. سپس داخل شکم مرغ را با حدود یک لیوان زرشک، یک لیوان گشنیز و برگ کاسنی تازه، مقداری نمک، فلفل، دارچین و آویشن، پرکنید. می توانید کمی دارچین و فلفل هم به سطح مرغ بپاشید. مرغ را داخل یک قابلمه گود بگذارید. یک لیوان آب درون قابلمه بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد. بهتر است این مرغ را همراه با شوید تازه برای مبتلایان به دیابت سرو کنید.
[ad_2]