- به فرزندانمان بیاموزیم که قوانین مدرسه را بشناسند و به آن احترام بگذارند.
- اصول درست نشستن و درست ایستادن را رعایت کنند تا از بروز بدشکلی های اندام در آینده جلوگیری شود.
- با تغذیه مناسب سیستم ایمنی بدن خود را در مقابل عفونت ها تقویت کنید . و از مصرف مواد خوراکی کم ارزش مانند چیپس و پفک خودداری کنند و برای میان وعده از لقمه های خانگی و یا میوه های پوست کندنی استفاده کنند.
- با کاهش مصرف چربی ها ،نمک و گوشت قرمز و افزایش مصرف میوه ها ، سبزی ها و گوشت ماهی خود را در مقابل سکته های قلبی و مغزی بیمه کنید .
- از فروشنده های دوره گرد مواد غذایی و خوراکی فاسد شدنی تهیه نکنید. ، مواد خوراکی را بخرند که دارای بسته بندی، مهر استاندارد و نشانی محل کارخانه باشد.
- میوه جات و سبزیجات خام را قبل از مصرف شسته ، ضدعفونی و گندزدایی نمایید .
- برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنند که بتوانند حرکات ورزشی انجام دهند.به منظور حفظ سلامت پاها از کفش مناسب سن و فصل استفاده کنند.
- اگر برای حمل کتاب های درسی از کوله استفاده می کنند، برای جلوگیری از صدمه به ستون فقرات، از کوله هایی که در دو طرف بند دارند، استفاده کنند و وزن کوله را از ۱۵ـ۱۰ درصد وزن بدنشان سنگین تر نکنند.
- برای کاهش آلودگی هوابه جای استفاده از اتومبیل، پیاده روی و دوچرخه سواری کنید.
- اگر زمین را از آلودگی ها حفظ نکنیم ما هم در این آلودگی غرق خواهیم شد.
- در هنگام عبور از عرض خیابان، از مکان های خط کشی شده یا پل عابر پیاده استفاده کنید.
- مسیر خانه تا مدرسه را یاد بگیرند و برای رفت و آمد از مسیرهای مستقیم استفاده کنند.در مسیر خانه به مدرسه و بالعکس، از صحبت کردن با افراد ناشناس و سوار شدن به خودروهای غریبه و مشکوک خودداری کنند.
- وسایل شخصی مانند لیوان و دستمال را هر روز به همراه خود به مدرسه ببرند ، برای نوشیدن آب در مدرسه از لیوان خود استفاده کنند ، برای بهداشت فردی خود اهمیت قائل شوند و حداقل دوبار در هفته استحمام کنند، موهای خود را مرتب نگه دارند، جوراب های خود را مرتب بشویند و با ظاهری آراسته به مدرسه بروند.
- در هنگام استفاده از سرویس های بهداشتی مدرسه نکات بهداشتی را رعایت کرده و پس از استفاده دست های خود را با آب و صابون بشویند.
- کودکان خود را از آسیب رساندن به فضای سبز و درختان و گل ها در بوستان های شهر منع کنید .
- از قرار دادن زباله ها در معابر عمومی و ریختن آنها در کانال های فاضلاب خودداری فرمایید .
- در مصرف غذاهای آماده یا طبخ شده خارج از منزل افراط نکنند .
- با مصرف انواع میوه و سبزی و آلو و انجیر و… از یبوست جلوگیری کنید .
- توجه به بهداشت روان کودکان موجب پیشگیری از بروز اختلالات روانی در بزرگسالی است .
- دختران امروز، مادران فردا هستند به تغذیه صحیح آنها توجه کنید.
- برای جلوگیری از ابتلاء به اسهال از آب سالم و بهداشتی استفاده کنید .
- با تفکیک مواد و بازیافت آنها از محیط زیست شهری خود حفاظت کنید.
- پدرومادر عزیز فرزندان در دوره بلوغ در جستجوی هویت خود هستند در این راه مشاور و همرا ه آنها باشید.
- با تغذیه مناسب سیستم ایمنی بدن خود را در مقابل عفونت ها تقویت کنید .
- با کاهش مصرف چربی ها ،نمک و گوشت قرمز و افزایش مصرف میوه ها ، سبزی ها و گوشت ماهی خود را در مقابل سکته های قلبی و مغزی بیمه کنید .
- از فروشنده های دوره گرد مواد غذایی و خوراکی فاسد شدنی تهیه نکنید.
- میوه جات و سبزیجات خام را قبل از مصرف شسته ، ضدعفونی و گندزدایی نمایید .
- حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در بیشتر روزهای هفته داشته باشید .
- نشانه های هشدار دهنده اعتیاد را بشناسید و مراقب تغییرات رفتاری جوانان خود باشید .
- از محل های خط کشی شده در معابر عبور کنید .
- برای کاهش آلودگی هوا و ترافیک از وسایط نقلیه عمومی استفاده کنید .
- از مصرف دخانیات در اماکن عمومی خودداری کنید .
- برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنند که بتوانند حرکات ورزشی انجام دهند.به منظور حفظ سلامت پاها از کفش مناسب سن و فصل استفاده کنند.
سالم سازی سبزیجات
۱- ابتدا سبزیجات را به خوبی پاک کرده و شستشو دهید تا مواد زاید و گل ولای آن برطرف شود.
۲- سپس آنرا در یک ظرف ۵ لیتری ریخته به ازای هر لیتر۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کرده قدری بهم بزنید تا تمام سبزی در داخل کف آب قرار گیرد.مدت ۵ دقیقه سبزی را در کف آب نگهدارید سپس سبزی را از روی کف آب جمع آوری و کف آب را تخلیه کرده و ظرف و سبزی را مجددا با آب سالم شستشو دهید تا تخم انگل ها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آنها جدا شوند. ( انگل زدایی )
۳- برای ضد عفونی واز بین بردن میکروبها یک گرم ( نصف قاشق چایخوری ) پودر پرکلرین ۷۰ درصد را در ظرف ۵ لیتری پر ازآب ریخته کاملا حل کنید تا محلول ضد عفونی کننده بدست آید.سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت ۵ دقیقه دراین محلول قرار دهید تا میکروبهای آن کشته شوند.
۴- سبزی ضد عفونی شده را مجددا با آب سالم بشوئید تا باقیمانده کلراز آن جدا شود و سپس مصرف نمائید.
پیشگیری از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن
۱- همواره از کارکرد صحیح و ایمن دودکش لوازم گازسوز محل سکونت خود اطمینان حاصل کنید و با افراد متخصص مشورت کنید.
۲- سرد بودن بدنه دودکش وسایل گازسوز، نشان دهنده عدم کارکرد صحیح دودکش و انتشار گاز خطرناک مونواکسید کربن به محل زندگی خانواده شماست. از کارکرد صحیح دودکش اطمینان حاصل کنید.
۳- ممکن است مسیر دودکش های ساختمان شما به دلایل متعدد مسدود شده باشد، از باز بودن مسیر دودکش در شروع فصل سرما اطمینان حاصل کنید.
۴- دودکش وسایل گازسوز با مکش طبیعی (بدون فن) باید در منتها الیه خروجی آن در پشت بام ساختمان به کلاهک H مجهز باشد.
۵- هر وسیله گازسوز دار باید یک دودکش استاندارد و مستقل داشته باشد. از اتصال چند وسیله گازسوز به یک دودکش مشترک پرهیز نمائید.
۶- از اتصال هواکش آشپزخانه به رابط دودکش وسایل گازسوز اکیداً خودداری کنید.
۷- از دستکاری، جابجائی، نصب و تعمیر وسایل گازسوز جداً بپرهیزید و از خدمات تعمیر کاران مجاز استفاده نمائید.
۸- از نصب و استفاده از هرگونه لوازم گازسوز در حمام، رختکن، سرویس های بهداشتی، اتاق خواب و فضاهای بسته فاقد جریان هوا اکیداً خودداری کنید.
۹- شومینه های ساختمانی به میزان زیادی گاز مونواکسید کربن را وارد محل سکونت شما می کنند، در نتیجه به هیچ عنوان از شومینه برای زمان طولانی و بعنوان تنها وسیله گرمایشی استفاده نکنید.
۱۰- به هیچ عنوان از اجاق های خوراک پزی یا پلوپزها برای گرمایش محل سکونت خود استفاده نکنید.
۱۱- شعله کوتاه و زردرنگ وسایل گازسوز نشانه بدسوزی، احتراق ناقص و تولید بیش از حد مجاز گاز مونواکسید کربن و در نتیجه نشانه خطر جدی برای اعضای خانواده است.
۱۲- قراردادن دودکش بخاری در ظرف آب، گاز مونواکسید کربن را از بین نمی برد و ساکنین محل شما همچنان در معرض خطر گازگرفتگی و مسمویت قرار دارند.
۱۳- از استفاده طولانی مدت و همزمان از چند وسیله گازسوز در محل سکونت خانواده پرهیز کنید مگر اینکه از تهویه و جریان مناسب هوا مطمئن شوید.
۱۴- اگر وسایل گازسوزی مانند بخاری، آبگرمکن یا شومینه در محل سکونت خود دارید، تمام درزهای درب و پنجره ها را نبندید و از ورود هوای تازه و جریان هوا اطمینان حاصل کنید.
۱۵- در خرید وسایل گازسوز به ایمنی محصول، نشان استاندارد ملی، ضمانت معتبر و دسترسی به خدمات پشتیبانی توجه کنید تا از خطرات احتمالی پیشگیری کنید.
۱۶- به محض بروز علائم مسمومیت ناشی از گاز مونواکسید کربن( سرگیجه، سردرد، خواب آلودگی، سنگینی هوا و … ) سریعاً پنجره ها را باز کرده و وسیله گازسوز را خاموش کنید.
نکات قابل توجه در استفاده از ظروف پلاستیکی
۱- بطری های آب پلاستیکی را در فریزر قرار ندهید.
۲ – بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود
۳- ازظروف پلاستیکی در مایکروویو برای گرم کردن غذا یا به عنوان پوشش غذا استفاده نکنید مخصوصاً در مورد غذاهای حاوی روغن و چربی چون ترکیب چربی ـ حرارت بالا و پلاستیک باعث آزادسازی دیوکسین( یک نوع سم سرطان زا ) به داخل غذا و نهایتاً بدرون سلولهای ما میشود.
۴- برای گرم کردن غذا استفاده از ظرف شیشه ای مثل پیرکس و چینی توصیه می شود.
اقدامات لازم برای ایمنی بیشتر در رانندگی شبانه
۱-هنگام رانندگی در شب اگر احساس خستگی و خواب آلودگی میکنید، از ادامه رانندگی منصرف شوید و استراحت کنید.
۲-هرگز به نور بالای اتومبیل هایی که از رو به رو می آیند خیره نشوید، بلکه حاشیه سمت راست یا خط سفید وسط جاده نگاه کنید.
۳- هیچگاه و بخصوص شب ها در قسمت آسفالت جاده اتومبیلتان را متوقف نکنید، زیرا تشخیص آن برای دیگر رانندگان مشکل است.
۴- چنانچه از مسیری عبور می کنید که نور کافی ندارد، مراقب عابرانی باشید که ممکن است لباس تیره پوشیده باشند.
برای پیشگیری از آنفلوآنزا
- از رها کردن دستمال کاغذی های مصرف شده در محیط خودداری کنید
۲- واکسیناسیون تنها راه پیشگیری از آنفلوانزا نیست
۳- با محافظت خود در مقابل بیماری آنفلوانزا از دیگران نیز محافظت کنید.
۴- به هنگام ابتلا به آنفلوانزا و سرماخوردگی در منزل استراحت کرده و تا بهبودی کامل از حضور در مکانهای عمومی و محل کار خود خودداری نمایید.
۵- در زمان ابتلا به آنفلوانزا و هنگام سرفه و عطسه از دستمال کاغذی استفاده کنید. چون ویروسها میتوانند ساعتها یا روزها در دستمال پارچهای زنده بمانند .
۶- در زمان ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کنید .
۷-در صورتی که در اماکن عمومی به سطوح دست زده اید، بینی، دهان و چشمهای خود را لمس نکنید. چون ویروسهای آنفلوانزا از این طریق وارد بدن شما می شوند.
۸- برای جلوگیری از انتقال عفونت به دیگران دستهای خود را به خصوص پس از عطسه و سرفه با آب و صابون به طور کامل بشویید.
۹- به هنگام سرماخوردگی و آنفلوانزا تغذیه مناسب داشته و مایعات زیاد بنوشید
۱۰-استرسهای روحی سیستم ایمنی بدن را ضعیف نموده و احتمال ابتلا به سرماخوردگی را افزایش میدهند
۱۱-خواب کافی، دوری از استرس، تغذیه مناسب و ورزش، سیستم ایمنی شما را در وضعیت مطلوبی حفظ نموده، آن را برای مبارزه با میکروبها آماده می نماید
۱۲-در صورت تشدید علائم آنفلوانزا یا سرماخوردگی از خود درمانی پرهیز نموده و هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید
چه مواردی در استخرهای عمومی باید رعایت شود
۱- اگر به بیماری اسهال مبتلا هستید از رفتن به داخل آب خودداری کنید. توجه به این امر به ویژه برای کودکانی که هنوز پوشک میشوند مهم است، چرا که ممکن است در صورت وارد شدن به داخل آب، محیط را آلوده کرده و دیگران را بیمار کنند.
۲- آب استخر را به هیچ وجه وارد دهان نکنید.
۳- بهداشت خود را به دقت رعایت کنید. پیش از شنا حتما دوش بگیرید و دستهای خود را پس از اجابت مزاج بشویید. آلودگیهای پوست بدن شما به راحتی در آب منتقل میشود.
۴ – حتما کودکان خردسال خود را در فواصل زمانی کوتاه حمام کرده و پوشک آنها را عوض کنید. اگر منتظر بمانید تا خود آنها اعلام نیاز کنند، حتما دیر شده است.
۵- پوشک کودکان را در کنار استخر عوض نکنید و حتما به سرویس بهداشتی مراجعه کنید، چرا که آلودگی از روی سطح و اجسام قابل انتقال است.
۶- کودکان را قبل از وارد شدن به آب با آب و صابون تمیز بشویید..
۷- از شنا کردن بلافاصله پس از بارش باران در آبهای آزاد خودداری کنید. باران عمدتا آلودگیها را شسته و به نزدیکی زمینهای اطراف دریاچهها، رودخانهها، دریاها و نهرها میآورد.
۸- مراقب وجود لولههای پوسیده در کنار دریا باشید و هرگز در نزدیکی آنها شنا نکنید چرا که آبی که از این لولهها خارج میشود حاوی آلودگیهای بسیاری است.
۹- از شنا کردن در آبهای حاوی زباله، مواد چربی و سایر پس ماندههای جامد خودداری کنید، این آبها حاوی میکروارگانیسمهای بیماریزا هستند.