دانشنامه علمی توتیا: اغذیه ناسالم می تواند خطر ابتلا به بیماری افسردگی و یا شدت آن را به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های اختلال روان افزایش دهد.
برآورد می شود ۳۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا باشند؛ بیماری ای که منجر به کاهش بهره وری و کیفیت و رفاه زندگی می شود.
اما آنچه در مورد آن کمتر می شنویم، این است که رژیم غذایی تا چه اندازه در حالات روحی افراد موثر و برای ایجاد تغییرات پایدار و بنیادین در روحیات افراد مهم است و می تواند در کاهش افسردگی کمک کند.
یکی از بهترین راه ها برای درمان هر بیماری پی بردن به ریشه های آن است.
افسردگی و غذا
بسیاری معتقدند افسردگی ناشی از نبود توازن در جسم است و می توان به ریشه این عدم توازن پی برد و آن را حل کرد. غذا نقش کلیدی دارد و از این جهت، بررسی رژیم غذایی در بیماران مبتلا به افسردگی بسیار مهم است.
بر اساس اطلاعات بنیاد سلامت روان آمریکا، افرادی که به بیماری روانی در هر سطحی مبتلا بوده اند، رژیم غذایی سالمی از جهت در بر گیری میوه ها و سبزی های تازه و پخت مواد غذایی از مواد سالم نداشته اند و اغلب مواد غذایی ناسالم مانند شکلات، چیپس، غذاهای آماده و رستورانی مصرف می کردند.
براساس یک تحقیق منتشر شده در نشریه آمریکایی علم، تغذیه بالینی نشان می دهد خوردن زیاد میوه ها، سبزی ها، ماهی و غلات خالص احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد. تصادفی نیست که افزایش مشکلات بیماری های روانی در ۵۰ سال اخیر با افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده و میوه ها و سبزی های تازه همراه شده است.
رژیم غذایی سالم و متنوع همراه با درمان های تخصصی و بالینی می تواند به بهبود افسردگی کمک کند. این توصیه های غذایی برای کمک به کاهش افسردگی است؛
۱٫پروتئین کافی بخورید؛ مرغ، توفو (نوعی خمیر سویا) و پنیر
۲٫ ویتامین های B دوستان شما هستند؛ تخم مرغ، نخود ، آجیل ها و خشکبار
فرآیند شیمیایی که در بدن صورت می گیرد معمولا به فاکتورهای همراه نیاز دارد و ویتامین ب نقش کلیدی در تبدیل این آمینو اسیدها به فرارسان های عصبی دارند.
۳٫ چربی های سالم مهم هستند؛ سالمون، آووکادو و گردو
۴٫ مراقب دستگاه هاضمه خود باشید؛ سوپ، کلم ترشی و ترشی جات
سلامت سیستم گوارش در بدن برای حالات روانی بسیار مهم است و اگر دستگاه هاضمه شما در وضعیت بسیار خوبی نباشد، هضم و جذب مواد مغذی به خوبی صورت نمی گیرد.
نزدیک به ۹۵ درصد سروتونین در دستگاه هاضمه و روده ها تولید می شود و فلور روده نقش اساسی در دستگاه هاضمه سالم ایفا می کند.
۵٫ از شیرینی ها دوری کنید؛ عسل، شکر و نوشابه های گازدار را کنار بگذارید و در عوض سیب زمینی شیرین، هویج و کدو را جایگزین کنید.
نخوردن شکرهای فرآوری شده خلق و خو را بهبود می بخشد. این شکرها به سرعت جذب خون می شوند و انرژی زیادی تولید می کنند. اما بعد از آن سطح انرژی کاهش می یابد زیرا انسولین برای کاهش شکرهای خون آزاد می شود. این کاهش انرژی موجب خستگی، کسالت، دلهره و در نهایت اضطراب می شود. در عوض، انتخاب کمپلکس های کربوهیدرات مانند غلات خالص، سیب زمینی شیرین و سبزیجات نشاسته دار؛ مانند هویج زرد یا نارنجی و کدو و خوردن متناسب آنها با میزان قابل توجهی پروتئین مانند ماهی و تخم مرغ، شکر را آهسته تر در رگ های خونی آزاد می کند.
۶٫ هورمون های بدن خود را کنترل کنید؛ بادمجان، نخودها و بنشن ها
۷٫ وزن خود را به اندازه مناسبی کاهش دهید
مطالعات نشان می دهد افراد مبتلا به افسردگی با گرگرفتگی نیز روبرو هستند اما دلیل آن معلوم نیست. با این وجود، مطالعه منتشر شده ای در نشریه تحقیقات روانشناختی سال ۲۰۱۵ نشان می دهد که چاقی می تواند یکی از دلایل گرگرفتگی در این بیماران باشد. کاهش وزن به اندازه ای که فرد احساس سلامت کند، برای کاهش خطر ابتلا یا تشدید افسردگی مهم است.
بنابراین با رژیم غذایی سالم تر، خوردن سبزیجات، پروتئین باکیفیت و چربی های خوب بیشتر وزن و درصد احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش دهید.